Diverse

În cadrul summit-ului G20, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump şi cel al Chinei, Xi Jinping, s-au întâlnit pentru a discuta situaţia tensionată dintre cele două ţări.

Se pare că discuţiile au mers într-o direcţie bună, deoarece rezultatele importante au fost făcute publice de preşedintele american:

  • Statele Unite ale Americii nu va majora taxele pe importurile chineze;
  • China va cumpăra mai multe produse agricole din Statele Unite ale Americii;
  • Companiile americane vor relua colaborarea cu Huawei.

Ultima veste este cea care ne interesează în mod special. După un întreg scandal mediatic şi nu numai, Huawei va continua să primească tehnologie americană (Google, Qualcomm, Intel etc.). Din acest moment nu mai există teama că viitoarele smartphone-uri Huawei nu vor veni cu Android ca sistem de operare şi nici că actualele device-uri nu vor mai primi actualizări majore.

Vestea este bună, însă un aspect din declarație intrigă. În declaraţia făcută de Donald Trump, acesta a specificat la un moment dat că “nu există o problemă urgentă de securitate naţională” referindu-se la Huawei. Situația era cu totul alta în urmă cu câteva săptămâni, iar discuția cu președintele Chinei a schimbat optica lui Donald Trump.

Sursa: cnbc.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.