Diverse

Febra aurului a avut loc prin secolul al 19-lea în special în Statele Unite ale Americii. Perioada a fost una agitată la nivel migrator, asta pentru că sute de mii de oameni se aflau simultan în căutare de aur. Cea mai cunoscută poveste este “Goana după aur din California” când peste 300.000 de oameni au venit în California să caute aur. În urma acestei migraţii masive s-a dezvoltat major oraşul San Francisco.

Se pare că în anii ce vor urma vom ajunge într-o nouă etapă a căutării de aur, una spaţială. Conform celor de la NASA, între orbitele lui Marte şi Jupiter există un asteroid denumit Psyche 16 plin cu aur (în special), platină, fier şi nichel. Se estimează că valoarea acestor resurse ar fi de 10.000 cvadrilioane de dolari şi că, în teorie, dacă ar putea fi aduse pe Pământ, ar distruge economia mondială aşa cum o ştim în acest moment.

Dacă NASA va lansa o misiune cu rol ştiinţific (aşa zic ei) către Psyche 16 în 2022, alte companii vor să ajungă pe acest asteroid cu scopul de a aduce pe Pământ cantităţi importante de aur şi nu numai. Cele două companii de minerit spaţial se numesc Deep Space Industries şi Planetary Resources şi vor să ajungă cât mai curând posibil pe asteroid (bine, vorbim de ani buni de acum înainte).

Personal nu îmi sună rău această descoperire. Putem închide toate minele de pe Pământ care sunt foarte poluante şi la care lucrează zeci, poate sute de mii de oameni ca sclavi şi ne putem bucura de resursele altor corpuri cereşti.

Sursa: thesun.co.uk

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.