Hardware

Serialul achiziţiei Qualcomm de către Broadcom continuă cu un nou episod: implicarea preşedintelui. Dacă până acum Qualcomm a refuzat primele două oferte, pentru a treia se pare că nu va mai există un punct de vedere oficial al companiei americane deoarece Donald Trump a blocat întreg procesul de achiziţie.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că preluarea Qualcomm de către Broadcom reprezintă un risc pentru securitatea naţională. Broadcom este cunoscută drept o companie mai conservatoare, iar în cazul unei achiziţii ar putea reduce investiţiile în cercetare-dezvoltare, în special în zona tehnologiei 5G acolo unde Qualcomm este lider în acest moment. Aceste reduceri ar putea permite celor de la Huawei să preia poziţia de lider în acest domeniu al viitorului.

Companiile chineze (Huawei în mod special) cu tendinţe expansioniste nu sunt pe placul administraţiei Trump, în ultimele 9 luni preşedintele blocând 8 posibile achiziţii din domenii de activitate diverse. Urcarea Huawei pe scara ierarhică într-o zonă atât de sensibilă precum cea a tehnologiei 5G nu este cu siguranţă o opţiune pentru Statele Unite ale Americii.

Sursa: bloomberg.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.