Diverse

Telenovela ZTE şi interdicţia de a mai utiliza componente americane pentru o perioadă de 7 ani continuă. Dacă în urmă cu doar câteva zile situaţia companiei chineze era una dramatică după anunţul de oprire a activităţilor operaţionale, iată că ZTE primeşte în sfârşit şi veşti mai bune, unele care pot întoarce evoluţia lucrurilor la 180 de grade.

Se pare că în cazul ZTE s-a implicat însuşi Xi Jinping, preşedintele Chinei, care a reuşit într-un fel sau altul să îl îmbuneze pe Donald Trump. În urmă cu doar câteva ore, preşedintele american a scris pe faimosul său cont de Twitter că: “Eu şi preşedintele Chinei lucrăm împreună la găsirea unei soluţii rapide de a readuce ZTE în activitate. Prea multe locuri de muncă s-au pierdut în China. Departamentul de Comerţ a fost instruit să rezolve această situaţie.”

Nu se ştie exact care este motivul real pentru care Donald Trump a revenit la gânduri mai bune, însă cel mai probabil guvernul chinez pregătea o contraofensivă puternică. Oricât ar încerca Statele Unite ale Americii să fie independentă comercial de China, acest lucru este aproape imposibil de realizat (şi reciproca este la fel de valabilă).

Categorii: zte

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.