Retelistica

Pe 24 februarie Guvernul anunţa că respinge solicitarea pentru obţinerea autorizării privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G a două companii din grupul Nokia – Nokia Solutions and Networks OY, respectiv Nokia Networks.

În decizia oficială nu există nicio justificare, astfel că cele două companii au dat în judecată Guvernul României. Procesul a fost demarat în data de 25 martie la Curtea de Apel Bucureşti. Nokia Solutions and Networks OY şi Nokia Networks solicită anularea deciziei Guvernului, una care le interzice practic participarea sub orice formă la construcţia viitoarelor reţele 5G din România.

Nokia este unul dintre cei mai mari producători globali de echipamente şi soluţii 5G, iar în contextul în care şi Huawei este interzisă în ţara noastră, decizia Guvernului este şi mai greu de înţeles.

CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) a avizat în schimb solicitările unor companii cu afaceri în domeniu, dar mai puţin cunoscute precum Starc4Sys, Compania de Pază R.O şi Concept Electronics.

Sursa: hotnews.ro