Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1 Software

Ieri am publicat un tutorial în care îți detaliam pașii necesari pentru a instala Windows 10 Mobile Insider Preview pe toate deviceurile suportate – link. Este interesant să testezi un software înainte de lansarea lui oficială, să vezi cum acesta evoluează și chiar să contribui la acest proces prin feedback către producător. Însă nu degeaba aceste versiuni poartă nume precum Insider Preview, Developer Preview (Android) sau Beta (iOS) – unele funcții prezintă buguri, iar altele lipsesc cu totul.

Acesta este și cazul Windows 10 Mobile Insider Preview. Iar dacă vrei să revii la versiunea anterioară, și anume Windows Phone 8.1, Microsoft vine în sprijinul tău cu un proces cât se poate de simplu. Nu voi mai abera mult și voi trece direct la tutorial.

De ce ai nevoie?

  • un terminal ce rulează Windows 10 Mobile Insider Preview, cu acumulatorul încărcat
  • un PC cu Microsoft Windows
  • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
  • Windows Phone Recovery Tool – link
  • răbdare

ATENȚIE! Acest proces implică reinstalarea sistemului de operare, ceea ce înseamnă că datele tale vor fi șterse. Îți recomand ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al tuturor datelor sincronizându-le cu contul Microsoft sau folosind un PC pentru a le salva.

1. Descarcă și instalează aplicația Windows Phone Recovery Tool.

2. Pornește aplicația Windows Phone Recovery Tool și conectează telefonul pornit la PC folosind cablul de date. Așteaptă câteva secunde până aceasta detectează telefonul și selectează-l făcând click pe acesta. Dacă telefonul tău nu este detectat corect selectează My phone was not detected și selectează-l manual.

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

3. Pe ecranul următor ți se va spune ca ai deja instalată ultima versiune disponibilă, e normal ținând cont că Windows 10 Mobile Insider Preview este mai nou decât Windows Phone 8.1. Însă vei observa că Operating system version din rubrica Software available on server poartă un număr mai mic decât cea din rubrica Phone, instalată pe terminalul tău. Va trebui să apeși butonul Reinstall software.

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

4. Următoarea pagină te va atenționa că datele personale de pe device vor fi șterse, cât și cum poți face backup accesând meniul Settings -> Backup. Dacă ai făcut deja un backup al datelor, confirmă continuarea procesului apăsând Continue.

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

5. În acest moment Windows Phone Recovery Tool va descărca fișierele necesare pentru a face downgrade către Windows Phone 8.1, după care va începe procesul de reinstalare. La sfârșitul reinstalării telefonul tău va reporni automat și vei fi întâmpinat cu ecranul de configurare al acestuia, la fel ca atunci când l-ai scos prima dată din cutie. Nu folosi telefonul în tot acest timp.

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

Downgrade Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1

Gata! Ai făcut downgrade de la Windows 10 Mobile Insider Preview la Windows Phone 8.1.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau feedback, te aștept în secțiunea de comentarii.