Software

Cred că a fi angajat Meta (Facebook) în această perioadă este una dintre cele mai stresante opţiuni posibile, situaţia companiei fiind una dintre cele mai dificile din istorie.

Dacă în noiembrie anul trecut Mark Zuckerberg anunţa concedierea a 11.000 de angajaţi (aproximativ 13% din totalul acestora) şi îşi recunoaştea vina, aceea de a investi în mod eronat în anumite proiecte, cât şi aceea de a considera că evoluţia online-ul din pandemie va continua în acelaşi ritm pozitiv, acum compania a demarat o nouă campanie de concediere în masă, alţi 6.000 de salariaţi urmând a-şi pierde locul de muncă luna aceasta (aceştia vin în completarea altor 4.000 daţi afară în aprilie).

Se pare că Meta concediază de oriunde, nu mai are neapărat o strategie în acest sens, surse din presa americană susţinând că sunt vizate departamente precum finanţe, juridic, resurse umane, vânzări etc. Costurile acestor restructurări masive ar fi între 3 si 5 miliarde de dolari, însă Mark Zuckerberg a afirmat că anul 2023 va fi cel al eficienţei, de aceea nu ne-ar mira dacă valul de concedieri va continua până în toamnă – iarnă.

Chiar şi în aceste condiţii Meta continuă să investească în metavers, divizia Reality Labs înregistrând pierderi totale de 13.72 miliarde de dolari (4.28 miliarde doar în trimestrul trecut).

Pe lânga asta se anunţă o amendă record pe care compania o va primi din partea Uniunii Europene, deoarece compania americană a transferat datele utilizatorilor din Europa către serverele din Statele Unite ale Americii. Surse din piaţă susţin că amenda va fi mai mare decât cea de 746 milioane de euro primită de Amazon, deci ne putem gândi chiar şi la 1 miliard de euro.

Surse: vox.com, reuters.com