Smartphone

Dacă v-aţi întrebat de ce în ultima perioadă Vivo nu a mai adus nimic nou în România, în cele ce urmează veţi descoperi răspunsul.

Se pare că producătorul chinez a renunţat de ceva timp la piaţa românească, aspect confirmat anterior pe surse, însă acum avem şi un răspuns oficial din partea reprezentanţilor Vivo România. Aceştia au confirmat pentru connect.ro că cel puţin pentru moment ţara noastră nu mai reprezintă interes pentru companie:

“Împreună cu companiile naționale de vânzări, Vivo revizuiește și adaptează în mod constant strategia de business în fiecare țară. Deocamdată, compania națională locală, adică Vivo Romania, a decis să-și întrerupă afacerile în România, pentru moment. Cu toate acestea, clienții din România se pot baza, în continuare, pe produse puternice cu actualizări continue de software și servicii complete post-vânzare.”

Vestea bună este că deţinătorii de device-uri Vivo vor primi în continuare suport software şi vor beneficia de toate drepturile obligatorii prin lege de după achiziţie (mă refer aici în mod special la garanţie).

Compania chineză părăseşte astfel România la doar 3 ani de la intrarea oficială pe această piaţă. Foarte probabil vânzările modeste, dar şi presiunile legale apărute în ultima perioadă în Europa, au forţat această decizie, una oarecum surprinzătoare dacă mă întrebaţi pe mine.