Accesorii inteligente

Tehnologia Kinect permite utilizarea unei console Xbox doar prin intermediul gesturilor corpului şi a comenzilor vocale. Accesoriul care a încorporat aceste caracteristici a fost lansat în 2009 la conferinţa E3, iar debutul comercial a avut loc în noiembrie 2010.

Device-ul a fost primit foarte bine la început, în 2011 intrând chiar şi în Cartea Recordurilor pentru “cel mai bine bine vândut dispozitiv electronic”. Microsoft Kinect s-a vândut la nivel global în peste 35 milioane unităţi, însă în ultimii ani vânzările au scăzut dramatic. Chiar dacă era aşteptată, vestea Microsoft de a renunţa la Kinect a suprins puţin, mai ales că unii fani se aşteptau la o resuscitare a acestui accesoriu.

Chiar dacă pare a fi un semi-eşec, proiectul Kinect nu dispare complet, el integrându-se cumva în experimentul numit Mixed Reality al celor de la Microsoft. Mai mult chiar, senzorii de adâncime folosiţi în dispozitiv vor fi utilizaţi în headset-ul pentru realitate augmentată HoloLens, iar o parte din echipa de specialişti ce a lucrat la Kinect a dezvoltat ceea ce astăzi cunoaştem drept Face ID de pe iPhone X.

Microsoft Kinect nu va mai fi produs şi comercializat, însă compania americană va continua să ofere suport utilizatorilor existenţi.

Sursa: theverge.com

Categorii: microsoft

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.