Realme 11 Pro 5G - review Smartphone

Utilizatorii germani par a rămâne fără prea multe alternative din lumea Android, asta după ce în aproximativ 1 an au ieşit de pe piaţă patru branduri importante.

În 2022 Oppo şi OnePlus au părăsit piaţa germană, iar în urmă cu 10 zile același lucru a fost făcut de cei de la Vivo. Se pare că şi ultimul membru al grupului BBK va face acest pas, oficialii Realme confirmând că vor înceta activitatea în această ţară.

Bugetul pregătit pentru piaţa germană va fi redistribuit altor pieţe europene, astfel că am putea vedea promoţii ceva mai agresive inclusiv în România.

Această situaţie oarecum ingrată este generată de Nokia (compania de comunicaţii mobile, nu HMD Global), compania acţionând în instanţă membrele grupului BBK deoarece acestea ar fi folosit o serie de tehnologii 4G, 5G, Wi-Fi şi de securitate pentru care au renunţat să plătească drepturile de licenţiere.

Nokia a câştigat procesele în Germania, astfel că Oppo, OnePlus, Vivo şi Realme sunt obligate să îşi închidă activitatea în această ţară. Problema este că există şi alte procese pe rol în mai multe state, astfel că cele patru branduri ar putea ieşi în curând de pe mai multe pieţe europene.

România rămâne o ţară sigură pentru grupul BBK, aici neexistând procese în desfăşurare.

Sursa: nextpit.com