Diverse

Companiile aeriene sunt grav afectate de această pandemie globală, multe dintre ele urmând a-şi anunţa falimentul în lunile ce vor urma. Cele ce vor rezista o vor face cu mari sacrificii şi cu multe ajutoare din partea guvernelor.

Dacă luna trecută cei de la Wizz Air anunţau concedieri şi salarii tăiate, iată că sfârşitul acestei săptămâni vine cu veşti similare şi din partea Ryanair. Compania irlandeză cu operaţiuni şi în România, a anunţat că va concedia 3000 de angajaţi, adică aproximativ 15% din totalul acestora. Printre cele mai vizate posturi sunt cele ale piloţilor şi ale însoţitorilor de zbor. Restul personalului ar putea primi un salariu redus cu 20%.

Şeful companiei, Michael O’Leary, a declarat că reducerile planificate reprezintă „minimul de care avem nevoie doar pentru a supravieţui în următoarele 12 luni” şi că, în cazul în care nu va fi găsit un vaccin, probabil „va trebui să anunţăm mai multe concedieri şi tăieri de salarii mai profunde în viitor”.

Ryanair se aşteaptă la pierderi nete de peste 100 milioane de euro în primele trei luni ale anului, cu pierderi şi mai mari în următoarele trei luni.

Sursa: businessmagazin.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.