Diverse

Firma Rosal Import-Export, deţinătoarea brandului E-Boda, a prezentat astăzi cea mai puternică tabletă din portofoliul unei companii româneşti: E-Boda Supreme XL400 QC cu procesor quad-core. Această tabletă pare a fi un pariu îndrăzneţ al celor de la E-Boda, însă nu despre ea vom discuta în acest articol. O prezentare mai detaliată va fi realizată de către colegul meu Emil Dragotă care a fost astăzi la lansarea oficială a acestei tablete.

Revenind la subiectul acestui articol. Firma Rosal Import-Export estimează că va avea afaceri de aproximativ 8-9 milioane de euro în 2013, după ce în anul 2012 aceasta s-a estimat la puţin peste 5 milioane de euro. Conform celor de la Rosal Import-Export, în 2012 aceştia au vândut peste 25.000 de tablete dintr-un total de 200.000 de unităţi vândute în întreaga piaţă românească, ceea ce reprezintă o cotă destul de impresionantă (desigur, daca dăm crezare cifrelor furnizate de către cei de la Rosal). Aceştia estimează că în anul 2013 piaţa tabletelor din România va atinge o cifră de aproximativ 400.000 – 450.000 unităţi vândute, iar din acestea peste 60.000 de unităţi urmând să fie sub brandul E-Boda.

În ceea ce priveşte profitul companiei, în anul 2012 acesta s-a situat undeva la 1 milion de lei, preconizându-se că acesta va creşte cu 50% în acest an. În plus, E-Boda va intra din partea a doua a acestui an şi pe piaţa smartphone-urilor dual-sim. “După o analiză de aproape 18 luni, credem că a sosit momentul să intrăm, pe acest segment de piaţă. Probabil că la mijlocul anului vom lansa primul terminal sau, în orice caz, până în decembrie” a declarat directorul general al Rosal Import-Export, Alexandru Drăgoiu.

E-Boda-Supreme-XL400QC

Sursa: wall-street.ro