Smartphone

HTC One devine uşor, uşor, cel mai chinuit smartphone din acest început de 2013. După ce a fost lansat cu surle şi trâmbiţe în luna februarie a acestui an, HTC One nu a avut deloc o viaţă uşoară. După ce luna trecută a avut probleme cu producţia camerei foto ultrapixel, acum finlandezii de la Nokia au acţionat în judecată compania HTC pentru utilizarea neautorizată a microfoanelor cu membrană dublă de pe HTC One.

Acest tip de microfon a fost brevetat de către cei de la Nokia şi poartă denumirea comercială de „High Amplitude Audio Capture” (HAAC). Se pare că cei de la HTC au luat acest tip de microfon şi l-au implementat pe HTC One fără niciun fel de licenţă sau autorizaţie din partea celor de la Nokia. Microfonul cu membrană dublă poartă denumirea de „Dual Membrane HDR” pe smartphone-ul HTC One. Componentele acestui tip de microfon au fost create de către STMicroelectronics NV, dar brevetul aparţine companiei finlandeze.

„HTC nu are nicio licenţă sau autorizaţie de a comercializa acest tip de microfoane sau oricare alte tehnologii dezvoltate de noi” a declarat un oficial Nokia. Iar ca informaţia să fie veridică, se pare că Nokia deja a câştigat în primă instanţă într-un proces intentat în Olanda şi sunt mari şanse ca în această ţară să fie oprită comercializarea smartphone-ului HTC One.

nokiahtcmic

Sursa: news.cnet.com