Software

Am un prieten care este navigator şi de fiecare dată când vine acasă mă întreabă: “Când facem o FIFA ?” Nu suntem noi mari jucători, însă apucăm să ne duelăm de 2-3 ori pe an. Se pare că în curând când o să vină acasă o să mă întrebe: “Când facem un EAFC” ?

Sună ciudat rău, dar acesta este adevărul. După o colaborare de aproape 30 de ani, parteneriatul dintre EA Games şi FIFA (Federation Internationale de Football Association) a ajuns la final. Nu ştim sigur cauzele despărţirii, însă mai toată lumea spune că nu s-au înţeles la bani. EA Games plăteşte în prezent undeva la 150 de milioane de dolari / an către FIFA pentru licenţă, însă actualul contract se încheie după Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar. Pentru a prelungi licenţa se pare că FIFA a solicitat dublarea sumei, aspect cu care cei de la EA Games nu au fost de acord.

Totuşi, ţinând cont că actualul contract expiră în iarnă, sunt şanse foarte mari ca următorul joc de fotbal să se numească FIFA 23. Dacă se va întâmpla acest lucru, FIFA 23 va fi ultimul din serie cu acest nume. Surse apropiate celor de la EA Games susţin că a fost luată o decizie finală în ceea ce priveşte noul nume al jocului, iar acesta va fi EA Sports Football Club (EAFC).

Pierderea brandului FIFA nu va afecta conţinutul jocului. Pentru celelalte licenţe (jucători, echipe de club, campionate naţionale, cupe etc.) se fac contracte separate, astfel că acestea nu fac parte din înţelegerea cu FIFA. Dacă e să fim corecţi, EA Games plăteşte 150 de milioane de dolari / an pentru nume şi un campionat mondial organizat la patru ani. Atât.

Sursa: nme.com