Diverse

Un anunţ neaşteptat a fost făcut în urmă cu doar câteva ore de către eBay. Gigantul american a anunţat că începând cu anul 2020 va renunţa la PayPal ca principal procesator de plăţi şi va lucra cu o companie de plăţi din Olanda mai puţin cunoscută, Adyen.

eBay a explicat prin intermediul unei declaraţii oficiale că a luat această decizie pentru a reduce costurile şi a oferi un control financiar mai strict comercianţilor săi. Cei de la Adyen procesează serviciile de plată pentru afacerile care utilizează tehnologia sa, astfel utilizatorii nu vor fi nevoiţi să interacţioneze direct cu Adyen (în cazul PayPal acest lucru se întâmplă, fiecare utilizator trebuie să aibă cont de PayPal şi să treacă puţin prin interfaţa sa înainte de a finaliza o tranzacţie).

Această veste nu pică deloc bine celor de la PayPal, mai ales că eBay a fost în ultimii ani cel mai mare partener al companiei (a generat 50% din profit în 2014). Acţiunile PayPal au scăzut brusc cu 12% în urma acestui anunţ, însă PayPal are suficiente resurse să îşi revină din acest şoc.

Cât despre Adyen, chiar dacă la prima vedere nu am putea spune că este un nume mare, compania colaborează deja cu clienţi uriaşi precum Facebook, Arbnb, Spotify,  Uber sau Netflix. Adyen oferă peste 200 de metode de plăţi în întreaga lume, iar valoarea sa este estimată la aproximativ 2.3 miliarde de dolari (mult sub cele 102 miliarde cât valorează PayPal).

Ca o menţiune suplimentară, din 2020 se vor putea face plăţi în continuare pe eBay prin intermediul PayPal, însă acest serviciu nu va fi promovat drept cea mai bună opţiune.

Sursa: cnbc.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.