Hardware

A devenit deja o tradiţie ca flagship-urile Galaxy S şi Galaxy Note a celor de la Samsung să vină în două versiuni: cu procesor Exynos sau Qualcomm. De obicei modelele cu procesoare Qualcomm erau destinate pieţelor din China şi Statele Unite ale Americii, restul regiunilor mulţumindu-se cu Exynos.

Din păcate nu de puţine ori au existat nemulţumiri legate de procesoarele Exynos, acestea fiind de cele mai multe ori inferioare procesoarelor Qualcomm. Din păcate pentru echipa din spatele Exynos, diferenţele de anul acesta între Exynos 990 şi Qualcomm Snapdragon 865 sunt mai vizibile ca niciodată, aspect observat şi de reprezentanţii Samsung Mobile ce au decis să comercializeze în mult mai multe regiuni versiunea cu procesor Qualcomm, inclusiv în Coreea de Sud.

Decizia a fost destul de greu de acceptat de echipa din spatele Exynos, aceasta declarându-se chiar umilită de colegii lor. Mai mulţi reprezentanţi ai diviziei de procesoare au discutat cu mai marii Samsung Mobile pentru a-i face să se răzgândească, însă aceştia au fost de neînduplecat: Qualcomm Snapdragon 865 rămâne vedeta.

Se pare că Exynos se află într-un moment de cotitură: fie vine anul acesta cu un procesor mai capabil ca niciodată în segmentul flagship, fie Samsung Mobile va întări şi mai mult relaţia cu Qualcomm (una oricum foarte solidă). Este destul de clar că Exynos 990 nu este chiar ce trebuie pentru segmentul flagship şi pentru preţul pe care Samsung îl cere pe smartphone-urile sale.

Sursa: sammobile.com