DTO Rally la WRC Acropolis Rally Greece gAuto

Etapa WRC Acropolis Rally de anul acesta s-a desfășurat între 7 și 10 septembrie, iar pentru echipa românească DTO Rally participarea la această sesiune de curse a reprezentat o premieră absolută. Cele două echipaje formate din Cristian Dolofan și Traian Pavel, respectiv Eugen Cărăgui și Robert Fus, au concurat cu modele Citroën C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, unde s-au aliniat la start un număr de 34 de bolizi.

Cursa din Grecia, renumită pentru dificultatea sa, pentru mulți cea mai dură încercare din calendarul WRC, este supranumită și „Raliul Zeilor”, iar anul acesta i-a făcut pe Eugen Cărăgui și Robert Fus să aibă parte de un final nedorit. O problemă tehnică cu alimentarea mașinii de concurs i-a obligat pe cei doi să se oprească înaintea probelor de duminică, când erau pe cale să încheie pe locul 11 în clasamentul RC2.

Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat Acropolis Rally Greece pe locul 29 în clasamentul general, în timp ce în categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, echipajul a ocupat locul 12. Pentru cei doi, planul cu care au pornit în prima cursă WRC a fost îndeplinit, ajungând la finalul raliului fără probleme tehnice și cu un bagaj nou de cunoștințe.

A fost prima noastră participare la o etapă de Campionat Mondial și cu siguranță nu va fi ultima. Am rămas impresionați, deoarece a fost o experiență complet diferită față de ceea ce am avut parte până acum în Campionatul Național. Organizarea, securitatea și regulile impuse într-o astfel de competiție sunt atent stabilite și respectate până în cele mai mici detalii, iar aceste lucruri confera concurenților încrederea necesară pentru a lua startul în cursă. Noi am încercat să fim competitivi și să obținem un rezultat cât mai favorabil. Consider că am avut o evoluție bună, Citroën-ul C3 Rally2 a mers foarte bine și am reușit să ținem pasul cu ritmul alert impus de competiție.” a spus Cristian Dolofan la finalul cursei din Grecia.

DTO Rally este susținută de Dolo Trans Olimp, Ion Moș, Citroën România, Catena, Smart Diesel, Repsol prin Valtec Premium Lubricants și Eurial Invest.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.