Smartphone

Se pare că Sony îşi doreşte să redevină competitivă, astfel că pentru anul viitor intenţionează să îşi lanseze flagship-ul în aceeaşi perioadă cu Samsung sau Xiaomi.

În mod normal cel mai puternic smartphone Sony din an este lansat spre sfârşit de primăvară, în luna mai în general. Pentru 2024 se zvoneşte că producătorul japonez va anunţa Sony Xperia 1 VI în cadrul MWC Barcelona, eveniment ce va avea loc în perioada 26 – 29 februarie.

Sony Xperia 1 VI ar urma să fie echipat cu viitorul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, iar ansamblul foto ar putea dispune de un senzor telephoto de dimensiuni generoase, unul ce ar putea veni cu un zoom optic 6x (adică va avea o distanţă focală de 140 mm) şi funcţia Sony Clear Image Zoom.

Telefonul va fi livrat într-un pachet de retail prietenos cu mediul, acesta urmând a fi realizat din materiale reciclate. Din prea mult amuzament, cel care a venit cu aceste informaţii despre Sony Xperia 1 VI a realizat o imagine în care cutia de retail aduce cu un carton de ouă.

Nu ştiu care sunt planurile celor de la Sony pentru viitor, cert este că în prezent compania japoneză este cantitate neglijabilă pe piaţa telefoanelor inteligente.