Smartphone

Mă scuzaţi că am lipsit câteva zile, dar mi-am permis un mic concediu cu familia, unul care a trecut foarte repede. Acum că m-am întors la butoane (cum îmi place mie să spun), revin în atenţia voastră cu o informaţie zic eu interesantă despre Xiaomi 14 Pro, smartphone lansat oficial săptămâna trecută.

S-au zis multe despre acest device, însă un element asupra căruia nu s-au oprit foarte multe publicaţii este ecranul. Şi nu, nu mă refer la rezoluţie, luminozitate, rată de refresh sau alte elemente esenţiale pentru un display, ci la rezistenţa sa. În general noi suntem familiarizaţi cu ecranele protejate cu sticlă Corning Gorilla Glass, însă pentru Xiaomi 14 Pro producătorul chinez a ales o soluţie in-house, o protecţie suplimentară aplicată ecranului denumită comercial Xiaomi Dragon Crystal Glass.

Pelicula nu este o sticlă oarecare, aceasta fiind fabricată dintr-o combinaţie de oxid de litiu, dioxid de siliciu, oxid de aluminiu, oxid de zirconiu, pentoxid de fosfor şi oxid de sodiu. Un amestec de formule chimice care mai de care mai „dureroase” pentru cei din afara domeniului, dar un amestec care pare a fi cel mai rezistent din piaţă.

Conform celor de la Xiaomi, sticla de protecţie are o duritate pe scara Vickers de 860 unităţi HV0.025. Ştiu că nu vă spune nimic acest rezultat luat de unul singur, însă în comparaţie arată bine rău:

  • Xiaomi Dragon Crystal Glass – 860 unităţi HV0.025;
  • Huawei Kunlun a doua generaţie – 830 unităţi HV0.025;
  • Apple Ceramic Shield Glass – 814 unităţi HV0.025;
  • Corning Gorilla Glass Victus 2 – 670 unităţi HV0.025.

Xiaomi susţine că ecranul său cu protecţia Xiaomi Dragon Crystal Glass este cel mai rezistent din lume. Iar dacă nici chinezii nu ştiu să îşi promoveze reuşitele, atunci cine ? Iată mai jos cum Xiaomi 14 Pro ştie să bată cuie sau să spargă nuci, asta fără niciun fel de zgârietură:

Via: gizmochina.com