Software

Reprezentanţii Google au confirmat oficial zilele acestea că gigantul american luptă cu toate armele împotriva extensiilor tip ad-block şi că în curând accesul pe YouTube va fi complet restricţionat dacă astfel de extensii vor fi active.

Sigur că disputa va fi lungă, dezvoltatorii acestor extensii fiind deja în căutarea de noi soluţii, unele care să evite restricţiile impuse de Google.

De asemenea, Google profită că YouTube este cea mai mare librărie video din lume şi anunţă noi scumpiri ale abonamentului YouTube Premium, inclusiv în Europa. Săptămâna aceasta utilizatorii din Germania, Turcia, Austria sau Polonia au fost informaţi că vor trebui să plătească mai mult, indiferent dacă au optat pentru un abonament individual, de familie sau pentru studenţi.

România nu este pe listă momentan, însă foarte, foarte curând, vor exista şi la noi măriri de preţ. În general scumpirile variază între 25 şi 40%, astfel că nu sunt deloc mici (luate individual, da, nu sunt sume mari, dar gândiţi-vă doar câte servicii vă cer azi bani şi cumulaţi-le).

Momentan în ţara noastră preţurile sunt:

  • abonamentul YouTube Premium individual – 26 lei / lună;
  • abonamentul YouTube Premium familie – 39 lei / lună;
  • abonamentul YouTube Premium student – 15 lei / lună.

Bonus aveţi prima lună gratuit.

Sursa: 9to5google.com