ehang 184 Diverse

EHANG 184 nu reprezintă tocmai o noutate, fiind prezentată în cadrul CES 2016. Atunci nu am simțit nevoia să vă aduc informații despre ea, întrucât nu credeam vreo clipă că va trece de stadiul de prototip. Apoi au început să curgă mai multe detalii și chiar s-a vehiculat un preț, chiar dacă într-o marjă cam mare – între 200.000 și 300.000 dolari.

Iar acum aflăm că EHANG 184 a cerut permisiunea de a începe teste de zbor în Nevada și au și primit acceptul autorităților. Așadar, în câteva luni vom afla cum se descurcă în realitate prima dronă ce poate transporta pasageri.

Bine, pasageri e mult spus, căci EHANG 184 nu are decât un singur loc pentru o persoană de maximum 100 kg. Mai este ceva spațiu de depozitare, o tabletă de 12 inch ce acționează toate funcțiile, două lumini pentru citit și cam atât.

Poate cel mai important aspect de menționat este că EHANG 184 nu poate fi pilotată, ci zboară în mod complet autonom. Ca pasager nu trebuie decât să introduci locația în care vrei să ajungi, iar din momentul în care apeși butonul de start al zborului nu prea mai ai alte opțiuni. Desigur poți alege să aterizezi în orice moment și chiar să faci o pauză de zbor. În rest, drona face totul de una singură.

EHANG 184 specs

Click pe imagine pentru a vedea dimensiunea completă.

Autonomia nu este cea mai grozavă, dar vorbim despre prima încercare de acest fel. EHANG 184 se poate deplasa cu o viteză medie de circa 100 km/h timp de maximum 23 minute. Puterea combinată a celor 8 motoare este de 106 kw, iar bateriile se pot încărca în 2 – 4 ore.

Sursa: Engadget.com

Tag-uri: dronatest

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.