Mercedes-Benz GLC gAuto

Tesla are deja disponibil un SUV complet electric, Model X, iar cei de la Mercedes-Benz se pare că doresc să prindă și ei o felie din această zonă a pieței. Nu este ca și cum constructorul german nu ar avea în gamă vehicule electrice, doar că noul SUV nu se bazează pe un model deja existent în gamă.

Așadar, vorbim despre un SUV complet electric ce se află în faza de proiectare și dezvoltare și care nu folosește o platformă deja existentă. Conform declarațiilor unor înalți oficiali din cadrul companiei, vorbim despre un vehicul ce va avea un design unic cu trimiteri clare către caracterul eco al mașinii.

Primul prototip va vedea lumina reflectoarelor în cadrul Salonului Auto de la Paris, ce-și deschide porțile la sfârșitul lunii septembrie din anul acesta. El va marca începutul unei noi ere pentru constructorul din Stuttgart, cu o gamă de vehicule complet electrice care nu vor avea nimic în comun cu mașinile actuale din gamă. Ceva în genul a ceea ce a făcut deja BMW cu seria ”i”.

Mai mult, există indicii clare care arată direcția de dezvoltare pe care Mercedes-Benz o are planificată, existând șanse serioase ca acest producător să intre în campionatul de Formula E. Așa cum este Formula 1 pentru mașinile convenționale, Formula E reprezintă baza de testare a celor mai noi tehnologii pentru autovehiculele electrice.

Imaginea de la începutul articolului este a unui Mercede-Benz GLC. Momentan nu există nicio poză cu noul SUV complet electric de la Mercedes-Benz.

Sursa: Autocar.co.uk

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.