Arhiva-Resurse

EISA reprezintă acronimul de la The European Imaging and Sound Association și au decernat premiile pe 2012. Reprezintă o organizație a publicațiilor multimedia și din juriu fac parte 50 de reviste din 19 țări.

Sony a primit cinci astfel de premii după cum urmează:

– Cea mai bună cameră SLR a anului: Sony αSLT-A57;

– Cea mai avansată compactă : Sony Cyber-shot DSC-RX100;

– Cea mai bună cameră foto pentru călătorie: Sony  Cyber-Shot DSC-HX20V;

– Televizorul 3D al anului: Sony BRAVIA KDL-55HX850;

– Cel mai bun proiector HT High End: Sony  VPL-VW1000ES.

Și mai multe detalii în comunicatul de presă:

α SLT-A57: Cea mai bună cameră SLR a anului

Sony α SLT-A57 impresionează orice tip de utilizator, fie că este începător sau împătimit al fotografiei: este o cameră foarte performantă, cu un design ergonomic şi finisaje de calitate, la un preţ accesibil. Tehnologia cu oglindă semitransparentă permite fotografierea cu 12 cadre pe secundă şi autofocus continuu pentru a obţine fotografii clare. Este alegerea perfectă pentru suprinderea subiectelor în mişcare, chiar la zoom mare. Mai mult, cu α SLT-A57 se pot face portrete profesioniste datorită funcţiei Auto Portrait Framing, care detectează şi realizează cea mai bună încadrare a feţei.

Cyber-shot DSC-RX100: Cea mai avansată compactă DSC-RX100

Realizează imagini detaliate, la o calitate demnă de o cameră DSLR, datorită senzorului Exmor CMOS 1.0 cu rezoluţie de 20,2 megapixeli efectivi şi opţiunilor manuale. Obiectivul Vario Sonnar Carl Zeiss cu diafragmă F1.8 şi cel mai nou procesor BIONZ reprezintă combinaţia ideală pentru a obţine imagini bogate în detalii şi clipuri video Full HD, în condiţii de iluminare scăzută sau pentru a suprinde subiecte în mişcare. Şi mai impresionant pentru această cameră foto compactă este faptul că permite focalizarea în plan apropiat cu defocalizarea fundalului, pentru fotografii asemănătoare celor făcute cu aparate profesioniste.

Cyber-shot DSC-HX20V: Cea mai bună cameră pentru călătorie

Ideală pentru călătorie, DSC-HX20V este o cameră foto foarte performantă ce oferă o multitudine de funcţii fără a compromite calitatea imaginii. Utilizatorii pot face fotografii la fel de bune, indiferent dacă subiectul se află la 1 cm depărtare sau la o distanţă apreciabilă, datorită funcţiei macro, respectiv zoom-ului optic 20X. În plus, aceştia pot fotografia în condiţii de iluminare scăzută sau subiecte aflate în mişcare cu ajutorul stabilizatorului optic de imagine, rezultatul fiind imagini clare cu zgomot de imagine redus. Odată reîntorşi acasă, utilizatorii pot reface traseul călătoriei prin vizualizarea pozelor pe hartă cu locurile în care acestea au fost făcute, datorită funcţiei GPS/busolă.

BRAVIA KDL-55HX850: Televizorul 3D al anului

Televizorul HX85 oferă o calitate îmbunătăţită a imaginii datorită tehnologiei X-Reality PRO, care aduce orice tip de conţinut la calitate HD. În plus, utilizatorii se pot conecta la Sony Entertainment Network, pentru a avea acces nelimitat la filme şi muzică, fiind în acelaşi timp în contact cu prietenii şi familia datorită aplicaţiilor Twitter®, Facebook® şi Skype preinstalate. Toate aceste funcţii într-un televizor elegant, cu design “Monolith”.

VPL-VW1000ES: Cel mai bun proiector HT High End:

VPL-VW1000ES este primul proiector home theatre din lume care oferă imagini 4K uimitoare la o rezoluţie de patru ori mai mare decât cele Full HD (4096×2160 pixeli). Proiectorul încorporează tehnologii avansate, de la obiectiv 4K şi reproducere fidelă a culorilor, până la luminozitate foarte ridicată şi un contrast dinamic de 1.000.000:1, ceea ce face ca vizionarea imaginilor 2D şi 3D să fie similară cu cea din cinematograf. Cu alte cuvinte, proiectorul 4K VPL-VW1000ES reprezintă o revoluţie în experienţa home cinema, dar şi pe piaţa de proiectoare