Software

Elon Musk este un utilizator activ de Twitter, însă nu este suficient de mulţumit de libertatea de exprimare pe care platforma o oferă. CEO-ul Tesla susţine că Twitter şterge conţinut în mod iraţional şi că reţeaua subminează principiile democraţiei.

Într-un sondaj creat pe contul său de Twitter pe acest subiect, mai bine de 70% dintre respondenţi au spus că reţeaua de socializare nu aderă la principiul libertăţii de exprimare. Elon Musk a îndemnat utilizatorii să voteze cu mare atenţie deoarece “consecinţele acestui sondaj vor fi importante”.

După finalizarea acestui sondaj Elon Musk a revenit şi şi-a întrebat urmăritorii dacă este nevoie de o nouă platformă, iar din aproape 50.000 de comentarii aproape toate au confirmat necesitatea unei noi reţele de socializare bazată pe libertatea de exprimare.

Acum fie vorba între noi şi Donald Trump a spus că reţeaua sa de socializarea Truth Social se încadrează în aceeaşi termeni ai libertăţii de exprimare, însă acest termen generic poate fi uşor tras într-o extremă sau alta. Până la urmă nici nu ştiu dacă e uman corect să lăsăm pe toată lumea să spună ce vrea, când vrea, cum vrea, în contextul în care trăim într-o lume atât de nebună (în sensul rău al cuvântului).

Via: reuters.com

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.