Diverse

Cel mai ambiţios proiect al celor de la SpaceX este racheta Starship. Elon Musk vrea să ducă pe Lună şi Marte atât oameni, cât şi tehnologie pentru o aşa zisă viitoare colonizare, iar Starship ar trebui să fie folosită pentru transport.

Pentru a face acest lucru, Starship va avea nevoie de până la 39 de motoare gigant denumite Raptor. Există ceva probleme pe linia de producţie a acestor motoare, iar Elon Musk a numit această situaţia ca fiind “un dezastru”.

CEO-ul companiei a trimis un mail tuturor angajaţilor prin intermediul căruia le transmitea acestora că în acest moment “criza de producție a Raptor este mult mai dificilă decât părea acum două săptămâni. Riscăm o criză reală de faliment, dacă anul viitor nu vom putea asigura un ritm al zborurilor Starship de cel puțin unul la două săptămâni.”

În acelaşi mail, Elon Musk a cerut angajaţilor să muncească mai mult, inclusiv în weekenduri pentru “a ne reveni din ceea ce este, sincer, un dezastru”.

SpaceX îşi doreşte ca în ianuarie – februarie 2022 să lanseze primul zbor orbital al Starship.

Sursa: theverge.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.