Smartphone

HMD Global lansa în februarie 2019 unul dintre puţinele flagship-uri ale companiei – Nokia 9 PureView. Telefonul venea cu un pachet hardware complet, însă promovarea device-ului a fost tot timpul orientată spre capacitatea fotografică, pe numărul impresionant de senzori şi tehnologii încorporate.

Din păcate Nokia 9 PureView a fost un eşec total, vânzările au lipsit cu desăvârşire, asta şi pentru că rezultatele foto excepţionale promise nu au existat. Smartphone-ul în sine a fost criticat din toate direcţiile.

Pentru ca povestea acestei dezamăgiri să se încheie în acelaşi ritm susţinut, HMD Global tocmai a confirmat că Nokia 9 PureView nu va primi update la Android 11 (chiar dacă iniţial a fost confirmat în roadmap). Conform oficialilor companiei, sistemul complex de camere de pe device nu poate fi adaptat la această versiune software, iar un aventual update forţat ar fi dus la o experienţă de utilizare mediocră pentru utilizatori.

Pentru a mai îndulci puţin situaţia, HMD Global susţine că toţi cei care deţin un Nokia 9 PureView şi vor să îşi cumpere Nokia XR20, vor primi pentru cel din urmă o reducere de 50%. Acum nu ştiu cât de mult te încălzeşte pe tine ca utilizator că primeşti acest discount pentru un smartphone rugged modest. În mod normal ar fi trebui ca HMD Global să ofere reducerea pentru cel mai bun telefon al său din prezent,… 🤦🤦🤦. Dar stai, acest Nokia XR20 este cel mai bun 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Sursa: fonearena.com

Categorii: nokia

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.