Diverse

La sfârşitul anului trecut eMAG a fost amendată în România de către Consiliul Concurenţei cu suma de 32 milioane lei (aproximativ 6.7 milioane euro). Într-un articol dedicat am explicat ce s-a întâmplat şi de ce a acceptat retailerul amenda.

Iată că neregulile din curtea eMAG continuă şi în Ungaria, acolo unde comerciantul a fost amendat de către Autoritatea de Concurenţă cu suma de 200 de milioane forinţi (aproximativ 560.000 de euro). Suplimentar acestei amenzi, eMAG va oferi compensaţii clienţilor de minim 2.8 miliarde de forinţi (aproximativ 2.8 milioane euro), cât şi ajutor comercianţilor maghiari de pe platforma eMAG Marketplace.

Autoritatea de Concurenţă din Ungaria susține că eMAG nu ar fi elaborat reguli interne în timpul campaniilor de reducere care să asigure un preț cu adevărat diminuat al produselor, iar din acest motiv prețul inițial al produselor nu reflecta cu adevărat prețul anterior al acestora, cel de dinainte de “reducere”. Cam ce se întâmplă şi pe la noi cu toţi retailerii când promovează reducerile acelea “uriaşe”. Acestea nu se aplică la preţurile practicate anterior, ci la cele de intrare în ofertă (mare minciună pentru că acele preţuri nu au fost utilizate niciodată).

eMag a acceptat decizia și va plăti amenda, va oferi tuturor clienților săi (cu minim o achiziţie în ultimele 12 luni) un cupon în valoare de 3.000 forinți (aproximativ 8 euro), dar în valoare cumulată a voucherelor de cel puțin 1 miliard forinți (aproximativ 2,8 milioane euro), asumându-și în același timp faptul că va sprijini activitățile de vânzare online ale întreprinderilor mici și mijlocii maghiare cu un program în valoare de peste 4 miliarde forinți.

eMAG susține că nu a indus în eroare consumatorii în organizarea promoțiilor de Black Friday, dar că, pentru a încheia procedura într-un mod liniștitor pentru toate părțile, a încheiat un acord care va permite soluționarea rapidă a litigiului și va promova, de asemenea, dezvoltarea comerțului online în Ungaria.

Sursa: profit.ro

Categorii: retail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.