Patru companii românești cu impact în economia locală au decis să-și unească eforturile într-o platformă ce are rolul de a ajuta medicii, personalul sanitar, armata și pe toți cei implicați în combaterea pandemiei. Donează pentru linia 1 este o inițiativă pornită de eMAG, Bitdefender, Banca Transilvania și Mobexpert.

Am extras câteva informații din comunicat:

  • donații de 4 milioane lei în dreptul celor 4 companii, până la momentul actual (implicare în achiziții, distribuție, platforma de donații în sine);
  • au contractat peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și peste 2 milioane de măști FFP2 (produsele urmează a ajunge săptămânal în țară cu avioane de tip charter, inclusiv avioane Tarom transformate în cargo ad-hoc);
  • necesarul de produse este centralizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin colaborare cu Ministerul Sănătății, iar pe baza necesarului se realizează distribuția către linia 1 aflată în luptă cu pandemia de coronavirus;

Toate informațiile despre platforma de donații Donează pentru linia 1 se găsesc aici (toate donațiile sunt vizibile în timp real).

Am selectat declarațiile făcute de eMAG și Banca Transilvania:

Această criză ne oferă oportunitatea să ne unim în susținerea celor care ne ajută. Avem speranța că vom trece cu bine peste acest moment, până atunci încercăm să îi ajutăm cât mai mult pe cei din prima linie care se luptă cu această pandemie, astfel încât multe vieți să fie salvate și viața comunității să-și revină la normal“, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania a spus: „Facem asta pentru România, facem asta pentru comunitățile locale, facem asta pentru toți românii. Pentru noi este un semn de speranță că patru companii reușim să cooperăm în momente de criză pentru binele comunității și abia aștept să ajungem la 4.000 de companii în proiect. Cooperarea și solidaritatea sunt cel mai important lucru acum, ca să trecem cu bine criza medicală și să păstrăm societatea și economia într-o formă cât mai bună, astfel încât oamenii sa fie cât mai puțin afectați. Curaj, România!

Update 1: Alte 350.000 de măști de tip FFP2 au ajuns pe 10.04 în țară. Au fost achiziționate din contribuțiile fondatorilor + sumele donate pe platformă.

Update 2: Situația donațiilor o găsiți aici. Pe 12.04 la 7.44 dis-de-dimineață erau strânși peste 5 milioane de lei din obiectivul de 50 milioane stabilit pentru aprilie. Erau donații realizate de 478 companii și peste 8700 persoane fizice.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.