gAuto

eMAG alături de Sameday a lansat un serviciu nou – eMAG Green Delivery (colete livrate cu automobile 100% electrice în București și județul Ilfov). Și-au propus ca flota să ajungă la 70 vehicule în următoarele șase luni.

Declarație oficială:

Ne preocupă ce lăsăm în urmă, iar prin această investiție venim în sprijinul clienților noștri interesați de sănătatea mediului și ne continuăm astfel eforturile de a construi un model de business responsabil. Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Flota inițială este formată din 6 automobile Nissan E-NV200 (capacitate de peste 200 colete și autonomie de 2 – 300 km). Stațiile de încărcare sunt alimentate cu energie 100% verde.

Au în plan după două luni să extindă sistemul și pentru alimentarea rețelei easybox. Rețeaua de lockere easybox a fost dezvoltată în ritm alert și a ajuns la peste 300 unități în București, au prezență și în Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Oradea, Prahova, Timiș și Vâlcea.

În comunicat s-a precizat că depozitele eMAG din Joița și Chitila sunt alimentate cu energie 100% verde.

Este o mutare bună din partea eMAG, mai ales că există o preocupare în ultima perioadă cu privire la aglomerația și poluarea din capitală.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.