Diverse

eMAG, cel mai mare retailer online din ţara noastră, a introdus o taxa nouă pentru plata ramburs a produselor comandate. Utilizatorii care de azi înainte vor opta să plătească cash la curier vor plăti o taxă nouă de 2.5 sau 5 lei (probabil în funcţie de valoarea produsului sau de categoria sa).

Compania îşi doreşte astfel să ofere un imbold plăţilor cu cardul, plăţi care nu vin cu costuri suplimentare. eMAG chiar sugerează acest lucru în pagina de comandă: în momentul în care la “Modalitate de plată” alegeţi “Ramburs la curier” primiţi mesajul “Plăteşte cu cardul online şi evită costurile suplimentare”.

Într-o perioadă în care plăţile se fac şi cu telefonul, toate companiile caută soluţii de evitare a cash-ului. Acesta este consumator de timp şi implică mai multe riscuri. Personal sunt de acord cu eliminarea cash-ului, însă atitudinea eMAG în această situaţie nu mi se pare cea mai corectă. În timp ce în toate mediile de promovare retailerul scoate în evidenţă deja celebra campanie despre libertate, eMAG implementează o taxa nouă în mare linişte, fără a-şi informa clienţii de acest lucru. Intenţiile din spatele taxei sunt logice, însă lipsa de transparenţă, nu.

Via: facebook.com/groups/mobilissimo

Categorii: retail
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.