Flip.ro este un magazin online ce cumpără și vinde telefoane mobile S-H. Au reușit să atragă o investiție de 1.5 milioane euro de la eMAG Ventures.

Am extras câteva informații interesante din comunicat:

  • Flip.ro este un start-up pornit în decembrie 2019 de către George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia. După intrarea eMAG în acționariat, cei trei păstrează 57.74% din acțiuni;
  • își doresc să ajungă în poziția de lider pe piața de produse recondiționate în Europa Centrală și de Est;
  • cifră de afaceri de 2.5 milioane euro în 2020 și estimează…, 14 milioane euro în 2021;
  • echipă de 50 angajați în momentul de față și extindere la peste 100 de angajați la jumătatea lui 2022.

Declarații oficiale:

Cu investițiile inițiale am reușit să creștem mai repede decât ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala și duce business-ul la nivel internațional avem nevoie de tehnologie și know-how operațional crescut. Avem un produs de calitate, resursele necesare, o echipă talentată, suportul eMAG și o viziune comună care ne dau încredere că vom reuși să devenim principalul marketplace de produse recondiționate din regiune. Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

Am descoperit trei tineri energici și extrem de motivați să ducă Flip la nivelul următor, care au demonstrat că antreprenoriatul în economia digitală are perspective foarte bune, indiferent de vârsta antreprenorilor. De asemenea, avantajele specifice economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni vor cumpăra și folosi produsele, nu numai în segmentul smartphone. Cred că fiecare dintre noi are prin sertare produse pe care nu le mai folosește, iar prin Flip acestea se pot transforma ușor și rapid în bani. Flip este în poziția în care poate deveni liderul pieței de produse recondiționate în CEE în următorii trei- cinci ani”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Cu ocazia asta am aflat ce înseamnă economie circulară (model de producție și consum ce implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil).

Produsele recondiționate au început a fi la mare căutare în ultima perioadă, în special în SUA și țările din vestul Europei, iar trendul începe a veni și în țara noastră (de aici și creșterea spectaculoasă de la cifră de afaceri de 2.5 milioane euro în 2020 la 14 milioane euro în 2021).

Primești garanție de 12 luni și drept de retur la 14 zile. Nu am folosit serviciile Flip.ro și nu cred că vei obține un preț mai bun față de Olx, dar s-ar putea să economisești timp.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.