Foto si Video

Avem o luptă pentru poziția de lider în România pe piața de proiectoare video. BenQ și Epson își adjudecă poziția de lider, în mod variabil de la un trimestru la altul. 

Futuresource Consulting afirmă că Epson a atins un marketshare de 32% ca volum și 27% ca valoare, pe 2016. Epson și-a păstrat fotoliul de lider pe întreg anul, pe anumite categorii de produse (rezoluție WUXGA, WXGA și 4K). Cea mai mare cotă de piață a fost atinsă pe WUXGA – 86%.

Alte informații:

  • lider pe videoproiectoarele interactive cu 52% din piață;
  • vânzări de 13.8 milioane euro pentru piața de proiectoare video din România / creștere de 19% față de 2015, 23.545 unități comercializate. Rezultă că valoarea medie a unui proiector video a fost de 591 euro;
  • în 2016, Epson a lansat primul proiector cu tehnologie laser și amplificare 4K – EH-LS10000 ce are un preț de 29.999 lei;

Declarație oficială:

2016 a fost un an al evenimentelor sportive care au avut un impact major asupra vânzărilor de videoproiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor cu rezoluție WUXGA din gama entry, care pot fi folosite acasă sau la birou, oferind clienților noștri o calitate excepțională a imaginii la un preț adecvat. Estimăm că vom avea creșteri semnificative și în acest an, având în vedere faptul că vom lansa noi modele de proiectoare pentru toate segmentele de piață”, precizează Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.