Accesorii inteligente

Epson nu renunță la ideea ochelarilor inteligenți, iar în cadrul MWC 2016 au prezentat Epson Moverio BT-300. Cel mai cunoscut exercițiu în domeniul ochelarilor smart putem considera că a fost Google Glass, proiect tras pe linie moartă de către compania americană. 

Primele detalii hardware pentru Epson Moverio BT-300:

  • cu 72% mai ușori față de prima generație lansată în 2011;
  • ecran OLED de ultimă generație, procesor Intel Atom quad-core;
  • Android 5.1 Lollipop;
  • cameră de 5 Megapixeli ce filmează la 720p;
  • autonomie de până la 6 ore.

Declarație oficială:

Modelul Moverio este diferit față de alte tipuri de ochelari inteligenți de pe piață care oferă tot felul de funcții, fără să țină cont de modul de utilizare. Fiecare decizie în ceea ce privește designul noului model are în spate scenarii care țin cont de felul în care va fi utilizat dispozitivul. Mai mult, tehnologia noastră Si-OLED deschide o nouă perspectivă referitoare la dezvoltarea ochelarilor inteligenți. Cu ajutorul tehnologiei OLED putem profita de pe urma diminuării consumului de energie, de greutate, a îmbunătățirii timpului de răspuns, al rezoluției HD, al luminozității crescute și al contrastului ridicat. În plus, prin faptul că am ales siliconul în locul sticlei, am reușit să avem un display cu o densitate mai mare a pixelilor”, spune Atsunari Tsuda, general manager responsabil de proiectul Moverio.

Ca în multe alte cazuri, contează conținutul, iar Epson nu știu dacă are forța necesară să aducă aplicații care să-l evidențieze pe BT-300. VR-ul s-a dus într-o altă direcție, smartphone-ul fiind elementul central, iar ochelarii doar instrumentul corolar ce ajută la randare.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.