Opinie

Imaginea de mai sus circulă pe rețelele sociale și a stârnit multe reacții & share-uri din partea nostalgicilor. Sursa este TruthFacts.com.

Prima problemă în redactarea articolului a fost dată de găsirea unui termen în limba română pentru dumbphone / feature phone. Sunt termenul de telefoane mobile sunt reunite și smartphone-urile sau telefoanele inteligente.

Ideea articolului este alta. Avem atât de multe funcții în telefon și sunt câteva probleme cu care ne confruntăm zi de zi că aproape îți aduci aminte în sens pozitiv de telefoanele mobile de acum 5 – 10 – 15 ani. Erau solide, bateria rezista și până la o săptămâna. Mizau pe simplitate maximă, iar dacă se întâmpla să-l pierzi sau spargi, treceai fără prea mult regret pe un alt model.

Acum ai parte de sisteme de operare, aplicații, cititoare de amprentă, camere de ordinul a zeci de megapixeli, autonomie la care faci tot felul de calcule pe timpul zilei dacă rezistă măcar 12 ore și să nu te lase fără energie în acumulator când trebuie să dai un telefon important.

Pe de altă parte, nici nu ți-ai dori să revii la un telefon de tip feature phone, fără browser, jocurile și aplicațiile cu care te-ai obișnuit și au intrat în rutina zilnică etc. Slide-ul de mai sus a rezonat și cu modul vostru de a vă poziționa față de smartphone-ul din dotare?

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.