Diverse

Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru reţele de telecomunicaţii, intenţionează să construiască o fabrică de dispozitive 5G în România.

Compania a organizat o licitaţie pentru găsirea unei soluţii de tip “Build-to-Suite” pentru un spaţiu de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, unul suficient de mare pentru ridicarea unei noi fabrici. Din sursele profit.ro aflăm că această fabrică ar urma să fie construită în jurul Bucureştiului.

Ericsson mai are în ţara noastră două fabrici de antene, una de 25.000 metri pătraţi aflată în sudul Timişoarei şi una de 5.000 de metri pătraţi amplasată într-un parc logistic de lângă Timişoara. Aici muncesc peste 2000 de angajaţi, iar antenele produse sunt livrate în toată lumea.

La începutul acestui an Ericsson a alocat o sumă de 30 de milioane de euro celor două subsidiare din România: Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România. Aceasta este suficientă pentru demararea noii investiţii.

Update: Vă las mai jos şi declaraţia oficială a celor de la Ericsson referitor la subiectul acestui articol.

“Monitorizarea pieței de birouri este o activitate recurentă în industria de telecomunicații, iar grupul Ericsson face acest lucru în mod constant, în eventualitatea identificării unor noi spații de birouri care să corespundă cât mai mult cerințelor sale, cu scopul de a le oferi angajaților săi un mediu de lucru modern și cât mai plăcut. Pentru moment, nu avem niciun alt comentariu.

Prezentă pe plan local încă din anul 1994, compania Ericsson este un important partener pe piața de telecomunicații din România, aducând de-a lungul timpului contribuții importante la dezvoltarea industriei de profil. Astăzi, echipa Ericsson este formată din peste 4.000 de angajați care deservesc echipa comercială locală, Centrul Global de Servicii din București și unitatea de producție de la Timișoara – Ericsson Antenna Systems Romania.”

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.