Hardware

Nici nu a prins bine rădăcini reţeaua 4G, că în lume deja se fac experimente în ceea ce priveşte trasferul de date în reţea 5G. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, Telstra Corporation anunţa că a atins viteze de transfer de 450 Mbit/s în reţeaua LTE-Advanced, compania Ericsson a reuşit să atingă viteze de transfer de date de până la 5 GB/s în reţeaua 5G (cei drept, acestea au fost atinse în condiţii perfecte de laborator).

Această reţea 5G experimentală a celor de la Ericsson este aşteptată a fi lansată la nivel mondial undeva în jurul anului 2020. Pentru a înţelege ce înseamnă această viteză, un film Blu-ray de 50 GB se poate descărca în condiţii perfecte în aproximativ 8 secunde.

Noua reţea 5G va oferi multiple avantaje (suplimentar vitezei de transfer de date) precum: securitate sporită la nivel de reţea, scăderea cheltuielilor, consum redus de energie, toate acestea ajutând la obţinerea unui cost total mai mic decât cheltuielile avute în prezent cu reţeaua 4G.

81702

Sursa: cnet.com

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.