Smartphone

Dacă până acum acest subiect era încadrat încă la capitolul bursa zvonurilor, se pare că trendul pornit de Apple va fi urmat şi de Samsung. Sunt şanse foarte mari ca seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S21 să nu aibă căşti şi încărcător în cutia de retail.

Confirmarea vine din Brazilia acolo unde au apărut documente de certificare din partea ANATEL (Agenţia Naţională de Telecomunicaţii din Brazilia), documente în care se specifică destul de clar că device-urile din seria Samsung Galaxy S21 nu vor fi vândute în această ţară cu căşti şi încărcător în pachetul de retail.

Decizia ar urma să fie justificată de protejarea mediului înconjurător, însă realitatea este alta: vorbim de economii serioase la nivel logistic (costuri mai mici de transport) şi venituri suplimentare generate de achiziţiile separate ale accesoriilor lipsă. Samsung ar urma să vândă separat încărcătorul cu putere de 25W, în timp ce în anumite ţări ar putea exista o campanie de lansare cu căştile true wireless Samsung Galaxy Buds Pro oferite gratuit.

Sursa: gsmarena.com