gAuto

Conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, România şi Bulgaria au fost în 2023 ţările cu cele mai multe decese din accidente rutiere din Uniunea Europeană. Am scris pe larg despre subiect aici.

Pentru că parte dintre aceste accidente au loc şi din cauza şoferilor băuţi, sau mai rău, drogaţi, un senator a propus un proiect de lege care prevede ca şoferii prinşi băuţi (alcolemie peste 0.8 la mie) sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Proiectul de lege a fost adoptat în cursul zilei de astăzi de către Camera Deputaţilor, for decizional, cu 256 de voturi (unanimitate). Se mai aşteaptă acum promulgarea şi intrarea în vigoare a noii legi, una care foarte probabil va lăsa foarte mulţi şoferi fără permis.

Cum vi se pare această decizie ? Corectă sau prea aspră ?

Sursa: facebook.com