Smartphone

OnePlus 5T va fi prezentat oficial pe data de 16 noiembrie, iar compania chineză a început deja să lanseze informaţii cu pipeta prin intermediul teaserelor şi a postărilor pe reţelele de socializare / forumuri a CEO-ului său, Pete Lau.

Din aceste informaţii am aflat până acum că terminalul va fi capabil să realizeze fotografii tip bokeh, că se va numi 5T, iar mai nou că va integra jack-ul audio de 3.5 mm. Pete Lau a simţit nevoia să explice această decizie, iar printre principalele motive avem:

  • 70% dintre utilizatori pun accent pe calitatea audio, iar rezultatele cele mai bune se obţin prin jack-ul de 3.5 mm;
  • 80% dintre utilizatori preferă să utilizeze căşti cu acest tip de port;
  • Câteodată trendurile din industrie se dezvoltă împotriva nevoilor şi cerinţelor utilizatorilor.

Personal apreciez această declaraţie, însă nu prea îmi pare a fi sinceră. Din punctul meu de vedere situaţia stă astfel: vânzările slabe ale modelului OnePlus 5 a forţat cumva compania să se reorganizeze la sfârşit de an şi pentru că timpul a fost foarte scurt, modificarea ecranului din standard în 18:9 şi ceva ajustări software pe partea foto vor fi singurele îmbunătăţiri aduse comparativ cu modelul anterior (eliminarea jack-ului audio implica multe schimbări în telefon ce nu puteau fi realizate până la sfârşitul anului). În rest vom avea fix acelaşi device, atât din punct de vedere hardware, cât şi software, cu un preţ puţin mai ridicat.

Pentru a-mi dovedi teoria, veţi vedea că OnePlus 6 ce va fi lansat anul viitor nu va mai avea jack audio de 3.5 mm. Cu toate acestea trebuie apreciat că OnePlus a ştiut cumva să iasă bine din această situaţie, iar printr-un marketing foarte bine gândit a reuşit chiar să primească aprecierile utilizatorilor.

Sursa: forum.oneplus.net

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.