gAuto

Foarte mulţi oameni cred cu tărie în business-ul Tesla şi în tot ce face Elon Musk, însă după o perioadă de câţiva ani destul de reuşită, compania americană arată primele semne de slăbiciune, iar viitorul apropiat nu sună deloc optimist.

Tesla a anunţat că în ultimul trimestru a înregistrat o pierdere de 671 milioane dolari şi destul de multe probleme legate de producţia Tesla Model 3. Compania promitea că până la sfârşitul anului va ajunge la o producţie de 5000 unităţi / săptămână, însă realitatea din fabrici nu confirmă primisiunea şi o amână pentru luna martie a anului viitor.

Producătorul american afirmă că mai multe evenimente neplanificate stau la baza acestor întârzieri:

  • Procesul de fabricare al bateriilor este lent, iar pentru a remedia problema compania va scădea producţia de acumulatori la modelele S şi X;
  • Neînţelegeri cu furnizorii, unii retrăgându-se chiar din parteneriat;
  • Procesul de fabricare al autovehiculului este mult prea automatizat, iar numeroasele defecţiuni ale roboţilor cresc şi mai mult timpii de aşteptare.

Se pare că realizarea unui model de volum pune la grea încercare capacitatea de producţie a Tesla, iar specialiştii din domeniu susţin că dacă nu se schimbă ceva rapid, compania americană poate deveni “un incinerator de bani”. Şi dacă toate acestea nu erau suficiente, acţiunile Tesla au scăzut în ultimele zile cu 6.8%, iar în piaţă există voci care susţin ideea că investitorii dau semne de nelinişte şi încep să îşi pună întrebări legate de capacitatea lui Elon Musk de a duce Tesla acolo unde a promis.

Sursa: electrek.co

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.