Smartphone

Dacă ieri era un simplu zvon apărut în presa din Coreea de Sud, astăzi este oficial. Samsung a anunţat că opreşte definitiv producţia pentru Samsung GALAXY Note7.

Producătorul sud-coreean roagă toţi utilizatorii acestui smartphone să îl închidă până când vor reveni cu o decizie privind situaţia device-urilor existente deja în piaţă. De asemenea, toţi operatorii telecom au sistat înlocuirea modelului problematic cu cel aşa zis sigur, iar toţi retailerii din întreaga lume au scos de la vânzare telefonul.

În urma acestei mutări, acţiunile Samsung au scăzut în această dimineaţă cu 8%, aducând astfel un minus de 17 miliarde de dolari în valoarea de piaţă a companiei.

GALAXY Note7 a fost, este şi va fi un dezastru pentru Samsung, iar seriozitatea oferită de acest brand este pusă acum la încercare. Rămân în continuare câteva întrebări la care aşteptăm răspuns în viitorul apropiat:

  • Cum vor fi împăcaţi utilizatorii care şi-au achiziţionat deja smartphone-ul ?
  • Ce se va întâmpla cu stocurile existente ?
  • Cum va reuşi Samsung să iasă cu fruntea sus din această poveste ?
  • Vor fi acţionaţi în judecată de utilizatorii nemulţumiţi ?
  • Cât de mari vor fi pierderile Samsung (de orice natură: financiare, imagine, seriozitate etc.) ?
  • Cum vor fi afectate vânzările telefoanelor ce urmează a fi lansate ?
Sursa: bloomberg.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.