gAuto

În decembrie anul trecut ASF amenda Euroins cu suma de 5.86 milioane lei pentru deficienţe la nivelul capitalului de solvabilitate, iar în aprilie anul acesta acelaşi asigurator a fost amendat cu puţin peste 3 milioane lei pentru înregistrare fonduri neconforme şi neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplată penalități, constatare daune RCA cu întârziere și subevaluare rezervă de daună avizată.

Iată că la 5 luni distanţă, Euroins primește două noi amenzi din partea ASF, unele ce cumulate au o valoare de 1.36 milioane lei. Prima amendă, una de 1.023.200 lei, a fost dată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare, în timp ce a doua în valoare de 333.373 lei a fost acordată pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară cu modificările și completările ulterioare

Euroins continuă să fie liderul pieţei de asigurări RCA din România cu peste 3.1 milioane de poliţe active.

În pachetul de sancţiuni propus de ASF s-au aflat şi Allianz-Ţiriac Asigurări şi Grawe România Asigurare (avertismente) şi BRD Asigurări de Viaţă (amendă de 129.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu modificările și completările ulterioare, în sensul neactualizării în termenul legal a procedurilor și politicilor interne referitoare la implementarea legii anterior menționată).

Sursa: profit.ro