gAuto

Joi seara, la sediul Porsche Inter Auto Timișoara, a avut loc lansarea oficială a noului SUV compact – Karoq. Acesta se vrea a fi înlocuitorul lui Škoda Yeti și a avut parte de un eveniment deosebit. Gazdele au avut printre invitați, un iluzionist și un chef bucătar ce și-au demonstrat calitățile în fața audienței – direct în noul model Škoda! 

Bine, s-a precizat de la bun început că prețul de retail nu îi include pe niciunul dintre ei. :)

De la Carmen Dănescu, director vânzări Škoda, am aflat că modelul a fost disponibil spre vânzare de la începutul anului și au vândut 5 unități. Tot de la ea am aflat că evenimentul de lansare a fost configurat să aibă loc în toată țara după același model – “Prezentăm lucruri normale, făcute deosebit. Karoq e destinat celor care vor o mașină altfel. Spre exemplu, la lansarea din București – ce a avut loc la final de 2017 – au fost invitați Chef Foa, ce a gătit în SUV și Marius Chivu ce a depănat amintiri din călătoriile sale exotice la volanul mașinii.”

Karoq a văzut primele blițuri ale presei la IAA Frankfurt în septembrie 2017, iar numele i-a fost dat de tribul Alutiiq din insula Kodiak (da, de acolo vine și numele “fratelui” mai mare). Cuvântul întreg este ‘KAA’RAQ‘. ‘RAQ’ înseamnă săgeată -un simbol pentru dinamismul companiei, precum şi un element central al emblemei ŠKODA.

Filmul de mai jos relatează cum un copil de 12 ani a avut ideea decisivă pentru crearea  noii identități:

Mai multe despre model vă povestesc în materialul de tip review. Asta pentru că de la lansare am plecat cu un Karoq în motorizarea cu 1.5 l. benzină.