Software

Google face mai ușoară interacțiunea cu fișierele de pe de pe serviciul propriu de cloud. Acum nu mai e nevoie să deschizi atașamentele cu Docs, Sheets sau Slide pentru a posta un comentariu; poți face asta direct din Drive.

Pe lângă faptul că nu mai e nevoie de atâtea ferestre deschise în browser, comentariile pe care le vom posta așa vor fi vizibile în interiorul documentelor și după ce au fost descărcate. De exemplu, în o foaie de calcul poate fi inserat un comentariu cu privire la o formulă, iar acesta va fi vizibil după descărcare când e deschis în Excel.

Google a menționat că funcționalitatea a fost dezvoltată împreună cu Microsoft și că e disponibil și un plug-in ce permite atașarea fișierelor direct din Drive în e-mailuri trimise cu ajutorul Outlook.

În același timp, Microsoft continuă promovarea agresivă a propriului serviciu de cloud: OneDrive. Tocmai ce a lansat o campanie prin care clienții corporate care folosesc soluții Google, Box sau Dropbox sunt scutiți de orice plată dacă utilizează serviciul lor. Oferta se întinde pe durata contractului cu providerul actual, dar nu mai mult de trei ani.

Sursa: TheVerge.com