Am participat săptămâna trecută la lansarea Evnia by Philips, o gamă nouă de monitoare, tastaturi și alte accesorii de gaming concepute să reinventeze regulile.

Evenimentul a avut loc la Paris, pe Stade de France. Este cel mai mare stadion din Franța și găzduiește meciurile naționalei cocoșului galic. Au creat o atmosferă care să amintească de finala Campionatului Mondial din 1998, finală câștigată în fața Braziliei cu scorul de 3 – 0.

Am trecut prin vestiarul în care Zinedine Zidane & co au fost în momentul respectiv și am urcat la oficială, locația aleasă pentru lansarea Evnia.

Monitoarele Philips sunt de fapt realizate de către MMD (așa este cunoscută compania în țara noastră, dar prin alte părți ale lumii poartă nume precum EPI, TP Vision sau TPV). TPV este cel mai mare producător de monitoare din lume și unul dintre cei mai mari producători de televizoare ODM după numărul de unități comercializate.

La începutul evenimentului au afirmat că:

🟣 Evnia este un cuvânt din limba greacă (Εύνοια – Eu = Bine și Nous = Minte). Am putea spune că înseamnă gândire inteligentă. Este un cuvânt folosit atunci când vrei să-ți arăți suportul sau protecția față de cineva sau ceva;

🟣 monitoarele de gaming și-au acontat 18% din întreaga piață în 2022, creștere de la sub 1% în 2016;

🟣 vârstă medie a unui gamer este de…, 30 ani (asta că mereu este asociat gaming-ul cu cei ce au sub 18 ani).

Evnia este o gamă ce pune accentul pe design, performanță, software care să ajute, sustenabilitate și ușurință în utilizare. Totul spre a furniza o experiență cât mai bună.

Au prezentat mai multe monitoare, mauși, tastaturi și căști.

Declarație oficială:

Philips Monitors consideră că bucuria jocului ar trebui să fie accesibilă oricui. Scopul nostru cu Evnia este să oferim jucătorilor din prezent, în toate diversitatea lor, monitoare și accesorii care să-i ajute să obținută maximul de distracție din orice sesiune de gaming, indiferent că discutăm de performanță, grafică sau experiența luată per total. Evnia, în corespondență cu semnificația numelui, încurajează jucători să aducă cea mai originală versiune a lor în sesiunile de joc și să se reconecteze la scopul original al gaming-ului” a declarat Xeni Bairaktari, Global Marketing Lead and Senior Brand Manager EU at MMD Monitors & Display.

Au și oferit detalii pentru primele monitoare din gamă:

1. Philips Evnia 34M2C7600MV – folosește tehnologie mini-LED, panel VA de 34 inci / 86.36 cm și afișează o rezoluție de 3440 x 1440 pixeli, certificare HDR1400 (luminozitatea urcă în peak până la 1400 nits). Are 1152 zone din care lumina și contrastul pot fi reglate, iar asta se transpune într-un negru adânc și luminozitate ridicată. Tehnologia de iluminare Ambiglow aduce un plus de RGB în cameră. Are rată de refresh la 165Hz, compatibilitate cu Adaptive Sync. Prețul său este de 2069 euro, iar în stocurile magazinelor ajunge din decembrie 2022.

Este un monitor curbat ce acoperă spectrul DCI-P3 în proporție de 97%, are timp de răspuns de 2.5 ms de la gri la gri, conectivitatea este asigurată de 2 x HDMI 2.1, 1 x DisplayPort 1.4, 1 x USB-C, hub USB cu USB 3.2 Gen1, 4 x USB-A. Are două difuzoare integrate cu putere de 2 x 5W RMS, suport VESA de tip 100 x 100.

2. Philips 42M2N8900;

Este un monitor cu panel OLED de 42 inci, rezoluție 4K și rată de refresh la 138Hz. Are port HDMI 2.1 pentru conectarea la PS5, PC etc. Este unul dintre monitoarele la care orice utilizator de PC gaming își dorește a-și conecta sistemul.

Debutează la mijlocul lui ianuarie 2023, iar prețul său este de 1959 euro.

Au lansat și mouse-ul Envia 7000 cu tehnologia Ambiglow, diverse periferice în seria 5000 (tastatură, căști, mouși). Căștile sunt compatibile cu Ambiglow, se conectează pe USB și au certificare DTS X 2.0 Surround. Mouse-ul Evnia 5000 are senzor cu DPI de 16K și Ambiglow.

Mi-a plăcut monitorul OLED. Erau setate diverse jocuri și cred că ăsta-i viitorul în domeniu, doar că prețul mi se pare a fi pe măsură.

Concluzia este că Evnia este o gamă nouă de periferice și monitoare. Accentul este pus pe performanță de top, tehnologii inovatoare + funcții originale (cel puțin asta și-a propus MMD – compania ce se află în spatele brandului).

Prezența la evenimentul de lansare Evnia din capitala Franței a fost posibilă prin sprijinul filialei locale a Philips Monitors. 

 

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.