Tablete

Evolio a lansat a doua sa tabletă dual-core după Evolio Neura în 2011 care aducea Tegra 2 dual-core la 1 GHz. Vineri am participat alături de o mână de bloggeri / jurnaliști din it&c la prezentarea device-ului.

Informațiile au venit direct de la Liviu Nistoran, manager general al Evolio. Ne-a spus că piața de GPS-uri se află în scădere și acum încearcă să mizeze din ce în ce mai mult pe tablete. În ultima parte a anului merg pe Evotab Fun – tabletă de 7 inch și Evolio Aria – noul lor vârf de gamă pe piața tabletelor.

Vor aduce și Evolio Aria cu 3G încorporat, în aproximativ 1 lună și jumătate. Prețul va ajunge pe la 1149 lei, depinde și de cursul euro / leu și modul în care va fluctua până la momentul respectiv. Tabletele cu Wi-Fi se află în preferințele celor care achizițioează un astfel de device, iar cele cu 3G nu ar fi la mare căutare. S-a specificat că va mai fi o surpriză până la final de an, mai multe se vor afla la momentul oportun.

Am beneficiat de oportunitate spre a întreba și dacă se gândesc să aduc un alt portabil care să urmeze lui Evolio U9. Mi s-a răspuns că se ia în calcul, se studiază posibilitatea de a veni cu un astfel de produs.

Evolio Aria aduce un display IPS de 9.7 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli, procesor dual-core Amlogic la 1.5 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, cameră de 2 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli, 580 de gr, 999 lei.

Și câteva impresii:

– seamănă cu iPad din partea frontală, asta nu trebuie luat ca un aspect negativ. Nici nu sunt prea multe posibilități, mai ales cu formatul pe care Evolio Aria îl aduce;

– display-ul IPS mi-a plăcut. Se vede bine, luminozitate și unghi de vizualizare mai larg;

– se vede că avem de-a face cu un procesor dual-core, se mișcă rapid prin meniu, în browsing este o adevărată plăcere să folosești Aria;

– interfața pusă peste Android 4.0 ICS nu este intruzivă;

– rulează majoritatea aplicațiilor din Google Play fără probleme;

Mai multe detalii vor sosi în review pe care o să-l public în săptămâna următoare. Câteva fotografii de la micuțul eveniment și mai multe în albumul dedicat de pe facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.