Tablete

Evolio a lansat Evotab Fun. Evenimentul a fost coordonat de către Liviu Nistoran din partea Evolio și George Buhnici ca prezentator. Tableta Evolio aduce un display de 7 inch de tip capacitiv cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor single core la 1 GHz, Mali-400MP GPU de tip quad-core, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Se adaugă Wi-Fi în standardele b/g/n, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB, transmițător FM, receptor GPS care permite navigarea și în mod offline cu harta României oferită gratuit și actualizată pentru doi ani de zile, 3G via stick, miniUSB, jack de 3.5 mm, cameră de 2 Megapixeli, baterie de 3.000 mAh, 330 gr. și 9.5 mm grosime. Prețul tabletei Evolio Evotab Fun va fi de 649 lei și de mâine începe a fi în stocurile magazinelor online din țara noastră.

Și o serie de date statistice oferite de către CEO-ul Evolio, Liviu Nistoran:

– 12.000 de tablete Evolio livrate în primul semestru din 2012;

– piața de tablete din România evaluată la 150 – 160.000 de unități în 2012;

– cifră de afaceri a Evolio estimată la 5 milioane (nu știu dacă dolari sau euro);

– înregistrează pierderi pe partea de GPS-uri și asta mai ales după ce euro a crescut atât de mult;

– 14.000 de tablete Evolio Evotab Fun se așteaptă a fi vândute în următoarele 6 luni;

– din septembrie va sosi o tabletă Evotab Fun la un preț de 549 lei, fără receptor GPS;

– 10% din tablete vândute în România sunt prin Vodafone, Orange, Cosmote față de 80% la telefoane mobile;

– tabletele Evolio se vând și în Republica Moldova, urmează și extinderea spre Bulgaria;

Mi se pare a fi un produs de tip best buy. Garanția oferită este de 5 ani de zile, cu excepția acumulatorului.

M-am jucat puțin pe ea. Îmi place display-ul și designul care a evoluat mult de la Evotab 2. Materialele sunt de o calitate mai bună, grip oferit de un alt spate al tabletei. Pachetul conține și car kit-ul pentru automobil pe lângă accesoriile obișnuite. Camera foto de 2 Megapixeli a fost dispusă la bază, lângă butonul de Home. S-au gândit că va fi utilizată mai ales în mod landscape. Ar fi fost și mai ok dacă avea și o cameră foto pe spate, puteai să filmezi ce se întâmplă în fața automobilului, nu mai aveai nevoie de o cameră foto distinctă.

O să primim o tabletă Evotab Fun pentru review și revenim cu impresiile în detaliu legate de această tabletă care se potrivește celor care doresc un device de gen și au un buget mai mic.

Galeria completă de imagini pe pagina noastră de facebook.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.