Tablete

Evolio Quadra a trecut printr-un proces de teasing. Am participat la o întrunire restrânsă la sediul Televoice din București. Acolo am avut ocazia să-i fac tabletei un hands-on rapid și să discutăm despre planurile Televoice pentru a doua partea a lui 2013. Va intra în stocurile magazinelor în perioada imediat următoare la un preț de 999 lei.

Ce primești pentru 999 lei?

Evolio Quadra dispune de un display Super IPS de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli, procesor quad-core la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB.

Evolio-Quadra (1)

Rulează Android 4.1 Jelly Bean și pe viitor va face pasul spre 4.2 Jelly Bean. Pe partea de conectivitate mizează pe Wi-Fi în standardele b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm. Camera foto principală dispune de 2 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli.

Spatele este fabricat din aluminiu, dar cântărește doar 535 gr. și grosime de 9.5 mm, baterie de 5400 mAh.

În cutie dați de tabletă, încărcător pe jack micuț specific. Merge încărcată și prin portul microUSB, la nevoie. Mai regăsiți și manual de utilizare, certificat de garanție și cablu microUSB – USB 2.0. Apropo, sigla Evolio din galeria foto cu Evolio Quadra nu o veți regăsi pe produsul ce va sosi în rafturile magazinelor.

Ce mi-a plăcut la prima vedere?

Display Super IPS care se vede nesperat de bine, nu reflectă spațiul ambiant la fel de puternic precum concurența directă din plan local, unghi de vizualizare bun, culori frumoase. Apreciez greutatea de 535 gr. în contextul în care spatele tabletei este din aluminiu și profilul de 9.5 mm grosime.

Evolio-Quadra (7)

Integrează un Android 4.1 Jelly Bean ușor customizat. Nu veți regăsi o multitudine de aplicații preinstalate. Vă las să puneți ce doriți din Google Play și aveți de unde alege. S-a trecut de pragul a 700.000 de aplicații.

Se mișcă bine prin meniu și în browsing, clipurile la 1080p se văd excelent. Asta la prima mână ca să spun într-un termen figurat. Nu am avut ocazia să o testez ca atare și mai multe detalii veți regăsi în review-ul ce urmează a fi postat pe Gadget.ro în zilele următoare.

Ce mi-a displăcut?

Portul microUSB și slotul pentru cardurile microSD de până la 32 GB sunt acoperite de un capac rigid care se deschide puțin cam greoi și nu mi-a dat impresia de rezistență în timp.

Evolio-Quadra (8)

Mi-aș fi dorit să dau de un încărcător pe microUSB. Ar fi scutit clientul de un încărcător în plus prin bagaje. Cel pe microUSB l-ar fi împărțit cu smartphone-ul.

După cum spuneam, mai multe detalii în viitorul apropiat.

Despre planurile Evolio pentru a doua parte a lui 2013

Liviu Nistoran este CEO-ul Evolio și am avut o discuție interesantă vis-a-vis de piața de tablete românească cât și pe partea de smartphone-uri. Și-ar dori să intre pe telefoane cu Android și aștept cu nerăbdare să văd ce produs ne vor livra. Le-am recomandat să fie un device mid-range cu un preț bun și un raport preț / performanțe motivant.

Pe partea de tablete ni s-a spus că vor avea un portofoliu de tablete quad-core până la final de an. Am recomandat să ne aducă o tabletă de 8 inch care să puncteze atât la portabilitatea cât și pe partea de performanțe. Mi-aș dori să văd o tabletă sub brand local cu CPU MediaTek quad-core și 3G by default. Ar fi hit de vânzări dacă și prețul de comercializare s-ar dovedi motivant.