Evolio si Google Diverse

Google Mobile Services (GMS) reprezintă suita de aplicații Google special create pentru segmentul mobil. GMS și Android nu înseamnă același lucru și sunt două entități aparte, care sunt dezvoltate de către două divizii diferite.

Televoice Grup, compania ce deține brandul Evolio, a semnat recent un parteneriat strategic cu Google pentru autorizare GMS (Google Mobile Services apps).

În baza acestui contract, produsele Evolio vor fi testate în laboratoarele agreate Google și vor oferi un nivel superior de fiabilitate, inclusiv upgrade OTA (over the air). Așadar, toate produsele ce vor fi dezvoltate sub brandul Evolio vor avea de acum autorizarea Google Mobile Services.

Produsele autorizate GMS vin cu aplicații preinstalate precum: Chrome, Gmail, Hangouts, Google Plus, Play Store, Drive, Maps, YouTube, Google Play Movies, Google Play Music, Google Photos etc. Acestea vor fi verificate pe produsele Evolio de către specialiștii Google pentru a se asigura compatibilitatea și optimizarea dispozitivelor.

Nu trebuie să facem confuzii și să credem că de acum încolo smartphone-urile și tabletele Evolio vor primi upgrade direct de la Google pentru sistemul de operare Android. După cum am spus deja, Android-ul este dezvoltat aparte de serviciile mobile Google (GMS).

„Prin semnarea acestui parteneriat ne propunem să oferim clienților Evolio o mai bună experiență în utilizarea dispozitivelor Android și a aplicațiilor aferente, dar și servicii de suport și up-grade la un nivel superior. Obiectivul nostru este sa rămânem fideli filosofiei de business cu care am pornit la drum, aceea de a oferi produse de calitate superioară la un preț accesibil”, a declarat Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.