Diverse

Lajumate.ro este cea mai nouă platformă de anunţuri din România. Aceasta a fost lansată pe 23 octombrie anul trecut, însă datorită mediatizării excesive din ultima perioadă a ajuns să aibă deja sute de mii de anunţuri active.

Unul dintre principalii săi competitori este olx.ro, iar datorită unei mişcări mai mult sau mai puţin inspirate aceştia au pierdut poziţia de lider pe segmentul “autoturisme” în funcţie de numărul anunţurilor. Această platformă a început din decembrie 2015 să monetizeze orice fel de anunţ din categoria auto, decizie care a avut drept efect imediat reducerea numărului de publicări. Scăderea este atât de bruscă, încât olx.ro a fost depăşit ca număr de anunţuri de proaspăt lansat lajumate.ro.

olx

La ora redactării acestui articol, în segmentul “autoturisme” pe olx.ro existau un număr de 69.205 anunţuri, în timp ce pe lajumate.ro erau prezente 71.732 anunţuri. Acest avans este unul remarcabil, ţinând cont că în decembrie pe lajumate.ro nu erau publicate mai mult de 40.000 anunţuri în această secţiune. În plus pe olx.ro există încă anunţuri vechi din iunie-iulie 2015 (poate utilizatorul nu a vândut maşina şi actualizează lunar informaţiile).

Dacă doriţi să scăpaţi de vechea maşină, un anunţ postat pe lajumate.ro este gratuit, în timp ce unul pe olx.ro vă scoate din buzunar cel puţin 4.8 euro.

lajumate (1)

Sursa: zf.ro